Pitkän aikaa olen haaveillut itse tehdystä lippalakista ja eräästä kaulahuivista ja nyt ne on tehty.

Ensimmäisenä esittelyyn pääsee lippalakki.

837416.jpg

Muistaakseni 3 koukulla tein ja lankana käytin Novitan suvia.
Lippalakista ei oikeastaan ole mitään mittoja olemassa, se on tehty päähän sovittamalla aina työn edetessä.
Sen verran voin paljastaa et lipan tekemisessä on hyödynnyttyä koffin 24 tölkin pahvilootaa.
Tosi kiva lakki jos vaan nyt tulisi sellaiset säät ja tilanne missä voisi käyttää lakkia (en viitsi kotona koneella istuessani pitää päässä, vaikka mieli tekisi).
Naksukin tilasi itselleen samanlaisen lakin, mutta en ihan heti tee toista oli siinä sen verran säätämistä, kun omasta päästä alkoi tekemään, tosin nyt jo tietää mitä tekee, eikä tarvii vaan mitat kuupasta.


No se toinen mitä on tehnyt pitkän aikaa mieli.. se onkin jo talvisempi ja varmaan tulee käytettyä vain kovilla pakkasilla.

Se on nimittäin kaulahuivi, jonka on joku toinenkin blogistaniassa tehnyt, mutta en muista kuka. Samaiseen huiviin on ohje muistaakseni suuri käsityö lehdessä (ainakin jossakin tämän vuoden lehdessä jossa on neuleita).

837415.jpg

Omasta päästä taas väkerretty.
Pohjaksi huiviin virkkasin verkon tuntemattomasta vihreästä langasta (muistutti Novitan Ibizaa).
Ja verkkoon pujottelin villalangasta tekokuituisiin eli kaikkia mahdollisia jämiä.
Langat on päissä kiinnitetty niinkin hienosti, kuin ompelukoneella siksakkia ja suoraa suurruutellen edestakaisin (ei kai laiskuus iskenyt, mutta erittäin toimiva idea tuo).

Mutta nyt täytyy mennä taas jatkamaan neulomuksia ja tv:tä tuijottamaan. Minä nimittäin aijon ottaa muutaman päivän ihan rennosti. Sen verran rasittavat kaksi viikonloppua ja arki päivät siinä välissä et lepo ja laiskottelu (sohvalla tikuttelu) tekee terää.