Tuli sit taas kokeiltua..

Vettä, aroniamehua ja etikkaa kattilaan ja eikun kuumaksi ennen kuin heitin valkoisen nallelanka nöttösen lillumaan väri kylpyyn. Lanka lillui n. 2½ tuntia kattilassa, jonka jälkeen pesin sen.

Tällainen siitä tuli kuivuttuaan.
525162.jpg

Väri kuvassa hieman liian punertava. Luonnossa näyttää ruskealta, josta saattaa löytää tietyssä valossa punaisen vivahteen.

Liuos jossa keitin oli aivan hatusta temmattu (5dl vettä, 5dl mehua, 5dl etikkaa)


No ensimmäisestä kokeilusta innostuneena piti laittaa vielä toinenkin kattila porisemaan. Tähän laitoin 3 vettä, 7 mehua ja etikan määrää en muista mutta oisko ollut 3, niin ja 2 tuntia lillumista.

Ja tällaisia niistä tuli kuivuttuaan.
525175.jpg

Vasemman puoleinen on vihreää nallea ja värjäytyneistä osista tuli ruskeita. Oikean puoleinen on valkoista nallea ja tästä tuli jo mukavan punaiseen menevä. Vyyhteihin tein kumpaankin 2 solmua jolla sain pätkärääkkäyksen aikaiseksi.


Ja kun on tullut värjäiltyä lankoja niin onhan sitä lankaa tarvinnut ostaakin (ihan kuin tuolta varastosta nyt ei jotain tarkoitukseen sopivaa ei olis löytynyt)

Tällaiset kotiutui jotta pystyy tekemään kokeita.

525227.jpg


Et tämmöisiä kokeiluja. Nyt vaan odottelen et luonto alkaisi vihertämään. Niin ja muistiin vielä, kun pesin vyyhdit niin niistä ei lähtenyt väriä palmitään.